گرمایش از کف چه مزایا و معایبی دارد
هر سیستم گرمایش از کف مزایا و معایبی دارد که هر کدام از این موارد بسیار قابل توجه است. بشر از اولین روزهای زندگی به دنبال راه هایی برای گرمایش خود در فصول سرد سال بوده است. در دنیای نوین امروز روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد.
معمولا سیستم پکیج و رادیاتور یکی از معمول ترین روش های گرمایش خانه ها محسوب می شود. سیستم گرمایش از کف را نیز می توان یکی از روش های توسعه پیدا کرده از روش گرمایش با رادیاتور دانست. اگر به دنبال مزایا و معایب گرمایش از کف هستید، ادامه این مطلب از سایت خدمات لوله بازکنی آریا را مطالعه نمایید.
گرمایش از کف
سیستم گرمایش از کف چیست؟
با تحقیقات انجام شده قدمت این سیستم به حدود 5 هزار سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد. جایی که در کره و چین باستان تلاش می شد گرمای حاصل از سوختن چوب و دود حاصل آن را از زیر خانه و دیواره ها عبور می دادند. هر چند نمونه هایی از این سیستم در روم باستان نیز مشاهده شده است.
در نمونه های گرمایش از کف امروزی تلاش می شود آب گرم شده توسط پکیج آپارتمان به جای رادیاتور از لوله های کف خانه عبور کرده و به آرامی محیط خانه را گرم کند. در صورت استفاده از این سیستم هیچ نیازی به استفاده از بخاری و یا رادیاتور وجود ندارد. جالب است بدانید گرمایش از کف به سه روش مختلف اجرا می شود این سه روش عبارتند از:
- گرمایش از کف با آب گرم
- گرمایش از کف با هوای گرم
- گرمایش از کف با جریان الکتریسیته
گرمایش از کف چه مزایا و معایبی دارد؟
اگر هنوز برای سیستم گرمایشی خانه خود تصمیم نگرفته اید، بهتر است کمی صبر کرده و بیشتر تحقیق کنید. تغییر سیستم گرمایشی آپارتمان همیشه کاری ساده نیست و علاوه بر هزینه، سختی های خاص خود را دارد. با مطالعه مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف می توانید دید کامل تری نسبت به یکی از روش های گرمایشی خانه داشته باشید.
مزایا و معایب سیستم گرمایش از کف
مزایای گرمایش از کف چیست؟
این سیستم که یکی از جدید ترین روش ها برای گرم کردن خانه های مدرن محسوب می شود، مزایایی دارد که در ادامه آنها را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.
راحتی و حس خوب گرما در زمستان
احتمالا شما هم حس بد پاهای سرد هنگام راه رفتن در زمستان را تجربه کرده اید. همیشه پا یکی از قسمت های بدن است که بیش از دیگر قسمت ها در معرض سرما قرار می گیرد. گرمایش از کف همیشه کف خانه را گرم نگه می دارد و حس خوب گرما را برای کف پای شما به ارمغان می آورد. نه تنها کف پارکت یا سرامیک که حتی وسایل، فرش یا موکت روی زمین نیز گرم شده و حس خوب گرما را در هوای سرد زمستان به شما انتقال می دهند.
پخش شدن گرمای یکنواخت در خانه
لوله های سیستم گرمایش از کف معمولا به شکل یکنواختی در کف خانه جای گذاری می شوند. به همین دلیل است که معمولا در تمام بخش های خانه شما گرما را حس خواهید کرد. اما در روش های دیگر گرمایش مثل استفاده از بخاری یا رادیاتور صرفا یک یا چند قسمت خانه به شکل کانونی گرم می شود. نکته دیگر در مورد گرمای یکنواخت قرار گرفتن هوای گرم در ارتفاع پایین تر است. این درحالی است که رادیاتور و بخاری گرا را مستقیما به ارتفاع بالاتری انتقال می دهند و سرما در نزدیکی کف ثابت می ماند.
بادهی بالای گرمایش از کف
یکی از مزیت های گرمایش از کف بازدهی حرارتی بالای آن است. این مزیت باعث شده است که سیستم گرمایش از کف تا 30 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. اصولا چون این روش در دمای پایین و یکنواخت کار می کند علاوه بر بازدهی بالا در انرژی نیز صرفه جویی می کند.
آرام و بدون سر و صدا بودن
گرمایش از کف منزل بر خلاف دستگاه های گرمایشی دیگر هیچ سر و صدایی تولید نمی کند. در برخی از سیستم های گرمایشی صدای فن، عبور آب، لرزش در کانال و... اذیت کننده است. شاید تنها صدایی که از این سیستم بشنوید مربوط به پکیج منزل باشد.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
انعطاف بیشتر در طراحی دکوراسیون
رادیاتور و بخاری بخشی از فضای خانه شما را اشغال می کنند. این در حالی است که گرمایش از کف هیچ فضایی از خانه شما را اشغال نمی کند. تنها بخش قابل اشغال احتمالا پکیج خواهد بود که البته جای آن از پیش تعریف شده است. بنابراین با این سیستم فضای بیشتری در خانه خود خواهید داشت.
مزایا و کاربردهای سیستم گرمایش از کف
استفاده از کف پوش دلخواه
شاید فکر کنید ک در صورت انتخاب گرمایش از کف برای خانه خود مجبورید کف خانه را فقط با جنس خاصی مثل سرامیک بپوشانید. اما اشتباه فکر می کنید! انتخاب نوع کف پوش هیچ محدودیتی ندارد. شما می توانید از سرامیک، پارکت، سیمان، سنگ یا حتی کف پوش های پلاستیکی به این منظور استفاده کنید.
حفظ پاکیزگی خانه
شومینه، رادیاتور، بخاری و... پس از مدت کوتاهی می توانند روی دیوار و سقف آلودگی و سیاهی ایجاد کنند. شما هم حتما این تجربه را داشته اید. گرمایش کف به دلیل اینکه گرما را به شکل یکنواخت در خانه پخش می کند، هیچ آلودگی بر روی دیوار و سقف خانه ایجاد نمی کند. حتی اگر از این سیستم در کف سرویس بهداشتی و حمام استفاده کنید با خشک شدن سریع کف مانع از ایجاد قارچ و کف بر روی سطح زمین می شود.
دیگر مزایای گرمایش از کف
- این سیستم به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی طول عمر بالایی دارد.
- گرمایش محیط در این سیستم به آرامی انجام می شود.
- امکان کنترل منطقه ای با قرار دادن شیر باز و بست در بخش های مختلف خانه مثل اتاق ها وجود دارد.
- قرار گرفتن گرما در ارتفاع پایین تر این سیستم را برای خانه ها یا اماکنی که سقف بلند دارند مناسب تر می کند.
گرمایش از کف چه معایبی دارد؟
هر چند این سیستم خوبی های زیادی دارد اما خالی از نکات منفی نیز نمی باشد. برای انتخاب سیستم گرمایشی خانه خود بهتر است این معایب را نیز مد نظر قرار دهید:
- این سیستم برای کسانی که عادت دارند بر روی زمین نشسته یا بخوابند شاید مناسب نباشد.
- گرم شدن خانه با این روش کمی کند بوده و زمان می برد.
- متاسفانه تعمیر یا تغییر لوله های قرار گرفته در کف خانه بسیار سخت و هزینه بر است.
- گرم شدن و افزایش ناگهانی دمای کف ممکن است باعث آسیب رسیدن به کف پوش ها و حتی سیستم گرمایش از کف شود.
- برای برخی از وسایل محدودیت قرار دادن آنها بر روی زمین به وجود می آید. این موضوع بیشتر برای وسایل حساس به گرما ایجاد می شود.
- برای اجرای این سیستم نیاز به کف سازی مخصوص وجود دارد.
- سیسشتم گرمایش از کف برقی هزینه خرید برق را به شدت بالا می برد.
- با توجه به متراژ بالای لوله ها و زیرسازی مخصوص، هزینه خرید تجهیزات و نصب سیستم گرمایش از کف زیاد می باشد.