امتیاز کاربران برای این صفحه | امتیاز 5 از 5 (از 41 رای)
امتیاز شما :

انواع عایق رطوبتی در صنعت ساختمان

09 تیر ، 1401
شرکت لوله بازکنی آریا
0 کامنت

انواع عایق رطوبتی در صنعت ساختمان وجود دارند که کاربرد آنها همگی برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آب به قسمت های زیرین  بنا است. این موضوع برای ساختمان ها در نقاطی مثل پشت بام، حمام، سرویس های بهداشتی، حیاط و دیوارها بسیار مهم است. عایق بندی کردن بناهای ساختمانی از گذشته های دور یکی از دغدغه های مهم بشر بوده است. این دغدغه به دلیل جلوگیری از نفوذ رطوب به قسمت های مختلف ساختمان ها و آسیب رسیدن به آنها بوده است. اما امروزه پیشرفت تکنولوژی باعث به وجود آمدن انواع عایق های رطوبتی در صنعت ساختمان شده است. در ادامه ای این مطلب از سایت خدمات فنی آریا بیشتر در این زمینه می خوانید.
انواع عایق رطوبتی ساختمان

چرا به انواع عایق رطوبتی در صنعت ساختمان نیاز داریم؟

رطوبت ممکن است در کوتاه مدت اثرات منفی چندانی نداشته باشد. اما در دراز مدت می تواند آسیب های جبران ناپذیری بر انواع بناهای ساختمانی بگذارد. رطوبت می تواند باعث زنگ زدن فلزات، از بین بردن رنگ دیوار، پوسیدگی چوب ها، از بین بردن کیفیت مصالح ساختمانی شود و حتی ممکن است باعث لانه گزینی حشرات موذی و بیماری هایی برای ساکنین یک خانه گردد. از طرف دیگر رطوبت در سرمای زمستان می تواند باعث یخ زدگی و شکنندگی قسمت های مختلف خانه شود. انواع عایق های رطوبتی در بازار وجود دارند که هر کدام کارایی و ویژگی های مخصوص به خود را دارند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

انواع عایق رطوبتی قیر

قیر در کشور ما یکی از قدیمی ترین انواع عایق آب و رطوبت محسوب می شود. قیر استفاده های دیگری نیز در صنعت راهسازی دارد. این ماده از جمله فراورده های طبیعی است که در نفت خام وجود دارد و دارای وزن مولکولی بالاست. قیر طبیعی با تبخیر روغن سبک نفت خام به وجود می آید. اما قیرهای نفتی از پالایش نفت خام در واپسین گام از تقطیر به وجود می آیند. قیر در دمای 350 درج سانتیگراد به وجود می آید و به همین دلیل سنگین ترین ماده موجود در نفت خام است. قیر های نفتی برای استفاده به تصفیه و انجام فرایند هایی نیاز دارند.

عایق قیرگونی

واژه قیرگونی را احتمالا بارها شنیده اید. این عایق قدیمی در ایران از دو لایه قیر و یک لایه گونی به جهت مسلح کردن تشکیل شده است. مکن است به تناسب شرایط میزان استفاده از قیر یا گونی متفاوت باشد. این عایق رطوبتی در برابر نفوذ رطوبت و آب، مواد نمکی و شیمیایی و... بسیار توان مقاومتی بالایی داشته و البته از لحاظ قیمتی نیز بسیار به صرفه است. اما معایبی مثل تغییر شکل در فشار و تجزیه در دمای بالا را دارد. از قیر گونی برای عایق بندی سرویس بهداشتی، ستون ها، آشپزخانه، سرویس، حمام و... استفاده می شود.

عایق رطوبتی قطران

عایق قطران از عایق های رطوبتی است که با حرارت دادن زغال سنگ و میعان گاز به دست می آید. این مایع که قطران نام دارد برای به هم چسباندن دانه های سنگی کاربرد دارد. عایق قطران هنوز در مکان های مختلف استفاده می شود اما با توجه به مشکلات زیست محیطی استفاده از آن بسیار کم شده است. قطران حاوی مواد اسیدی که در تماس با آب ممکن است در آن حل شده و وارد آب های زیرزمینی، فضای سبز و... شده و خطراتی را ایجاد کند.

عایق های رطوبتی پیش ساخته

استفاده از انواع عایق های رطوبتی پیش ساخته این روزها بسیار رایج می باشد. یکی از شناخته شده ترین عایق ها در این زمینه پشم شیشه است. پشم شیشه شامل دو نوع می شود. اول نوعی است که مخصوص پی ساختمان است و نوع دوم نیز برای بام ساختمان و سطوح خارجی مثل سرویس های بهداشتی، استخرها و... استفاده می شود. یکی دیگر از انواع عایق پیش ساخته رطوبتی، عایق های آلومینیومی رطوبتی است که تا 85 درصد نور و حرارت را نیز منعکس کرده و از خود عبور نمی دهد.

مزایا و معایب عایق های پیش ساخته

این نوع از عایق های رطوبتی سبک بوده و قابل انعطاف می باشند. در برابر دمای منفی 40 تا مثبت 130 درجه مقاومت دارند. تاب آوری کششی بالایی دارند و دچار انبساط و انقباض و پوسیدگی نمی شوند. اما در عوض عمر مفید کوتاهی داشته و تعمیر آنها مشکل است.

عایق های رطوبتی تیشو

عایق های رطوبتی تیشو از الیاف شیشه ساخته شده اند. از تیشو به عنوان عایق لوله های گاز و آب استفاده می شود. خاصیت خاص این عایق، مقاومت در برابر آتش سوزی و فرسایش است. تیشوی با کیفیت باید شکل ظاهری و رنگ یکنواخت داشته باشد، عایق از رطوبت بوده و روی سطح آن نباید خرده شیشه ای مشاهده شود.

انواع عایق های رطوبتی پرایمر

پرایمرها (آسترها) دسته ای از عایق ها هستند که در ساخت آنها انواع قیرها، رزین، حلال ها و... استفاده شده است. این نوع عایق با استفاده از قلم، غلتک یا به شکل اسپری بر روی سطح کشیده می شود. این نوع عایق برای عایق کاری سطوح بتنی، اسکلت فلز ساختمان، تیرهای چوبی تانکرها، لوله های انتقال اب و... مورد بهره برداری قرار می گیرد. همچنین می توان از آنها به عنوان پوشش زیرین لایه های پایینی عایق رطوبتی بام نیز استفاده کرد.

برای بهره مندی از خدمات لوله بازکنی کلیک کنید

انواع عایق های رطوبتی پرایمر

سیلرها و کیلرها

سیلر هم در دسته عایق ها و هم در دسته رنگ ها به حساب می آید. از این ماده بیشتر برای پر کردن منافذ چوب و یک دست کردن آن استفاده می شود. اما این ماده خاصیتی ضد رطوبتی نیز دارد. اما نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد. کیلر نیز مثل سیلرها هستند با این تفاوت که رنگ شفافی دارند و به عنوان براق کننده و رویه نهایی نیز استفاده می شود. 

عایق های سیمانی

این نوع از انواع عایق های رطوبتی بر پایه سیمان و آب ساخته می شوند و به راحتی بر روی سطوح بتنی، اجری و... اجرا می شوند. خاصیت خاص این عایق ویژگی های الاستیکی است که پس از خشک شدن ایجاد نموده و باعث مقاومت بیشتر در برابر فشار و ضربه می شود. به دلیل اینکه پایه این عایق سیمان است، عاری از مواد سمی بوده و از آنها می توان در داخل مخازن آب نیز استفاده کرد.

عایق های رطوبتی پلیمری

یکی دیگر از انواع عایق های ضد آب عایق های رطوبتی پلیمری هستند. این عایق ها علاوه بر اینکه برای سطوح کاربرد دارند برای اتصالات نیز به کار می روند. ویژگی خاص این نوع، عایق حرارتی و ضد اشتعال بودن آنها نیز می باشد و برای ساختمان ها بهترین گزینه است. از جمله انواع مختلف عایق های رطوبتی پلیمری باید به این موارد اشاره کرد:

  • عایق های اکرلیک
  • بوتیلیک
  • پلی یورتان
  • سیلیکون
  • پلی استر
  • اپوکسی
  • عایق های ابری

عایق های رطوبتی پلیمری

انواع عایق رطوبتی نانو

رنگ های نانو نیز معمولا مقاومت بالایی در برابر آب و رطوبت دارند. رنگ های نانو نه تنها در برابر آب که در برابر شرایط جوی، نور آفتاب، سرما، گرما و... نیز مقاوم است. رنگ های نانو مخرب محیط زیست نیستند و به راحتی اجرا می شوند. علاوه براین، طول عمر بالایی داشته و نیازی به تخریب لایه های زیرین نداشته و قیمتی نسبتا پایین دارند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
امتیاز کاربران برای این پست
ثبت امتیاز کاربران برای این پست :
با سپاس!امتیاز شما برای این پست
0 کامنت
نظر خودتان را ارسال کنید