امتیاز کاربران برای این صفحه | امتیاز 5 از 5 (از 41 رای)
امتیاز شما :

حلال سیمان در لوله فاضلاب

16 مهر ، 1401
خدمات فنی آریا
0 کامنت

حلال سیمان در لوله فاضلاب برای رفع گرفتگی ها با سیمان های سفت شده کاربرد زیادی دارد، اما میزان اثرگذاری آن به فاکتورهای متعددی بستگی خواهد داشت. ورود سیمان و بتن به درون لوله های فاضلاب یکی از مشکلات رایج در زمان بازسازی یا ساخت یک بنا می باشد و گرفتگی های بسیار شدیدی را در آنها ایجاد می کند؛ چون سیمان و بتن به جداره لوله چسبیده و در نهایت باعث انسداد آنها خواهد شد. در این قسمت از مطالب خدمات فنی آریا حلال سیمان در لوله فاضلاب را معرفی خواهیم کرد.

گرفتگی لوله فاضلاب و رفع آنگرفتگی لوله فاضلاب و رفع آن

حلال سیمان مایع در لوله فاضلاب

سیمان یکی از مصالح ساختمانی بسیار کاربردی می باشد که در تولید بتن اصلی ترین نقش را ایفا می کند. در برخی از مواقع به دلیل عدم رعایت استانداردها ممکن است سیمان های مایع به درون لوله فاضلاب حیاط و پارکینگ یا سرویس بهداشتی و حمام نفوذ پیدا کنند. در این شرایط اگر سرعت عمل بالایی داشته باشید، می توانید از بهترین حلال سیمان در لوله فاضلاب استفاده کنید.

آب با فشار قوی یکی از بهترین حلال های آب برای سیمان هایی می باشد که هنوز مایع بوده و سفت نشده اند. سعی کنید تا حد امکان سیمان را از لوله ها خارج نموده و برای حل شدن مقادیر باقی مانده، آب سرد یا گرم را با فشار زیاد به درون لوله بریزید. دقت داشته باشید که برای سیمان سفت شده آب هیچ کاربردی ندارد...

حلال سیمان سفت شده در لوله فاضلاب

مشکل اصلی در گرفتگی لوله فاضلاب زمانی می باشد که سیمان ها کاملا سفت شده و به جداره چسبیده باشند. در این شرایط به سختی می توان حلال سیمان پیدا کنید که بتوان آنها را از لوله پلاستیکی و بتنی فاضلاب جدا کرد. اما هیچ مشکلی بدون راه حل نخواهد بود و در این شرایط می توان حلال های زیر را استفاده کرد:

اسید ضد بتن؛ حلال سیمان

یکی از کاربردی ترین انتخاب هایی که در این شرایط می توانید داشته باشید، استفاده از اسید ضد بتن است. این اسیدها قدرت بسیار بالایی داشته و قادر به نرم کردن سیمان های سفت شده هستند. اما دقت داشته باشید که به دلیل اتصال بسیار قوی بتن و سیمان، اسید تنها قادر به نرم کردن و تخریب لایه های بالایی آنها دارد. برای لایه های ضخیم سیمان در لوله فاضلاب، حلال ضد بتن و اسیدی باید در کنار ابزار و فنر برقی و غیره به کار رود.

حلال سیمان سفت شده در لوله فاضلابحلال سیمان سفت شده در لوله فاضلاب

یکی از موارد بسیار مهمی که در انتخاب حلال سیمان در لوله فاضلاب باید مد نظر قرار داد، تاثیر آنها بر جداره لوله است. اسید مورد استفاده برای حل کردن سیمان قدرت خورندگی بالایی داشته و به همین دلیل به لوله ها آسیب وارد می کند. علاوه براین، این مواد اسیدی بسیار خطرناک بوده و منجر به خفگی و مسمومیت و همچنین سوختگی پوست میشود. به همان دلیل استفاده از آن باید با رعایت اصول و استانداردهای ایمنی انجام شود.

نحوه عملکرد اسید حلال سیمان در لوله فاضلاب

نحوه عملکرد اسید حلال سیمان در لوله فاضلاب به این صورت است که پس از تماس اسید با سطح مورد نظر، واکنش های شیمیایی آغاز میشود. به همین دلیل اسید درون لوله شروع به جوشیدن می کند و به مرور لایه های رویی سیمان نرم و تخریب میشود. اگر لایه های سیمان ضخات کمی داشته باشند، از لوله جدا شده و با فشار آب می توان آنها را در مسیر عبور فاضلاب هدایت کرد.

اگر ضخامت سیمان زیاد باشد، حلال سیمان به تنهایی راهکار ایده آلی نخواهد بود. در این شرایط بهتر است ابتدا اسید ضد بتن روی سیمان ریخته و پس از نرم شدن آن، با فنر برقی و واترجت به آنها فشار و ضبه وارد شود تا از جداره لوله جدا و خرد شوند.

جایگزین اسید حلال بتن چیست؟

با توجه به اینکه اسید قدرت بالایی در از بین بردن لایه های سیمانی با ضخامت بالا را ندارد، به همین دلیل تیم های لوله بازکنی از روش های جایگزین برای این منظور استفاده می کنند. این روش ها به جداره های لوله های پلاستیکی فاضلاب نیز آسیب کمتری نسبت به حلال سیمان وارد می کنند. از جمله روش های مناسب در این زمینه می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

فنر برقی برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان

یکی از راه های بسیار کاربردی برای اینکه سیمان های چسبیده شده به جداره لوله های فاضلاب را جدا کنید، ضربه وارد کردن با فنر برقی می باشد. فنر برقی دارای مته های بسیار مقاوم و فولادی بوده و با ورود به لوله فاضلاب، به سیمان ها ضربه وارد می کند. با چندین مرتبه ضربه های قوی به مرور لایه های سیمانی دچار تخریب و ترک و شکستگی خواهند شد.

پس از خرد شدن سیمان با فنر برقی، بهتر است تا حد امکان تکه های سیمان به هم چسبیده را از لوله فاضلاب خارج کنید و تکه های باقی مانده با فشار قوی آب از مسیر عبور می کنند. همچنین لازم به ذکر است، برای گرفتگی های شدید، بهتر است فنر برقی در کنار حلال سیمان در لوله فاضلاب استفاده شود. چون حلال سیمان را نرم نموده و با ضربه های فنر راحت تر از جداره جدا خواهند شد.

جایگزین اسید حلال بتنجایگزین اسید حلال بتن

ترکیب واترجت و اسید حلال سیمان

از دیگر روش های مناسب که بهتر است در کنار حلال سیمان از آن استفاده شود، واترجت می باشد. واترجت آب را قدرت بسیار بالا وارد لوله های فاضلاب نموده و باعث ضربه های شدید میشود. اگر ابتدا اسید ضد بتن وارد لوله ها شود، تاثیر واترجت و جت بلستر بسیار زیاد خواهد بود و حتی لایه های بسیار ضخیم را نیز از بین میبرد. البته در این روش ها باید اصول و استانداردها رعایت شود، در غیر این صورت لوله ها دچار آسیب های جدی خواهند شد.

نکات مهم در استفاده از حلال سیمان در لوله فاضلاب

همان طور که اشاره شد، اسید ضد بتن قدرت بسیار بالایی در تخریب لایه های بتنی دارد. در نتیجه می توان به تاثیر بسیار بد آن بر پوست کاملا پی برد. لذا پیشنهاد می کنیم در استفاده از این نوع حلال سیمان در لوله فاضلاب به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • در زمان ورود اسید به لوله های فاضلاب حتما از دستکش و عینک و ماسک استفاده کنید.
  • برای لوله های قدیمی مقدار کمی از اسید ضد بتن استفاده شود. چون این لوله ها خیلی زود دچار تخریب و شکستگی و آسیب خواهند شد.
  • در صورت دسترسی به فنر برقی یا واترجت، بهتر است از این ابزارها در کنار اسید استفاده شود.
  • بعد از جدا شدن سیمان از لوله با اسید، آب به مقدار زیاد با فشار بالا وارد لوله ها کنید تا مسیر را کاملا شستشو دهد.

رفع گرفتگی لوله فاضلاب با سیمان در لوله بازکنی آریا

خدمات فنی آریا با بهترین انواع حلال سیمان در لوله فاضلاب و تجهیزات بروز این خدمات را در مناطق مختلف تهران ارائه می دهد. کارشناسان این مجموعه ابتدا لوله ها را بررسی و در نهایت بهترین روش را انتخاب و اجرا می کنند. 
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
امتیاز کاربران برای این پست
ثبت امتیاز کاربران برای این پست :
با سپاس!امتیاز شما برای این پست
0 کامنت
نظر خودتان را ارسال کنید