امتیاز کاربران برای این صفحه | امتیاز 5 از 5 (از 41 رای)
امتیاز شما :

راه های جلوگیری از نشتی آب

16 مهر ، 1401
خدمات فنی آریا
0 کامنت

جلوگیری از نشتی آب بعد از ترکیدگی و سوراخ شدن لوله ها یا باز شدن اتصالات آنها یکی از مهم ترین کارهایی می باشد که باید بلافاصله نسبت به آن اقدام شود. عدم توجه به این موضوع مهم منجر به خسارت های جدی به ساختمان و نفوذ نم و رطوبت به دیوار و کف و سقف می گردد.

علاوه براین، این قبیل اتفاقات تاثیر زیادی بر هزینه های قبض آب دارد و در برخی از مواقع تا چندین برابر آنها را افزایش می دهد. به همین دلیل در ادامه نحوه جلوگیری از نشتی آب لوله توکار و روکار فلزی و پلاستیکی با چسب و سایر روش ها را بررسی خواهیم کرد. با ما در خدمات لوله بازکنی آریا همراه باشید.

نشتی آب و راه های جلوگیری آننشتی آب و راه های جلوگیری آن

دلایل نشتی آب چیست؟

در ساختمان های قدیمی و نوساز به دلایل مختلف لوله های آب دچار نشتی میشوند و با روش های مختلف این مشکل قابل شناسایی است. مشاهده نم و رطوبت روی دیوار و کف و سقف ساختمان، تغییر رنگ دیوار و کف، به گوش رسیدن صدای ریزش آب از بین دیوارها و همچنین چرخش زیاد کنتور آب بعد از بستن تمام شیرها از جمله راه های تشخیص نشتی آب محسوب میشوند. حال سوال این است، چرا نشتی آب رخ می دهد؟ قبل از بررسی روش های جلوگیری از نشتی آب بهتر است دلیل رخ دادن این مشکل را بدانیم.

پوسیدگی لوله های آب قدیمی و بی کیفیت، سوراخ شدن و ترک خوردگی لوله ها و همچنین باز شدن اتصالات لوله ها از مهم ترین دلایلی هستند که منجر به نشتی میشوند. استفاده زیاد از مواد اسیدی برای باز کردن گرفتگی لوله های پلاستیکی و همچنین کیفیت بسیار پایین برخی از لوله های آب بدنه آنها را مستعد ترک خوردگی و شکستگی می کند.

جلوگیری از نشتی آب لوله پلاستیکی

برای جلوگیری از نشتی آب ابتدا باید دلیل نشتی و سپس جنس لوله ها و همچنین توکار یا روکار بودن آنها را مد نظر قرار داد. به عنوان مثال، برای رفع نشتی آب لوله پلاستیکی، دو راهکار پیش رو خواهید داشت که عبارتند از:

استفاده از چسب برای جلوگیری از نشتی آب

بعد از شناسایی محل دقیق نشتی آب در لوله های پلاستیکی یا پولیکا، ابتدا آب ساختمان را قطع کنید. سپس نم و رطوبت روی لوله را خشک کنید و بلافاصله چسب های مخصوص را روی آنها بریزید. بعد از ریختن چسب حدود 30 دقیقه زمان لازم است تا کاملا خشک شده و انسجام پیدا کند.

برطرف کردن نشتی آببرطرف کردن نشتی آب

رفع نشتی آب با نوار فایبرگلاس

یکی دیگر از روش های کاربردی برای رفع نشتی آب لوله های پلاستیکی، استفاده از نوارهای مخصوص می باشد. برای این منظور ابتدا آب ساختمان را قطع کنید. سپس مقداری از چسب را روی محل ترکیدگی و نشتی بریزید. سپس نوار فایبرگلاس را دور لوله بچرخانید تا کاملا محکم و ثابت شود. دقت داشته باشید که قرار دادن نوار فایبرگلاس در آب ولرم انعطاف آن را افزایش داده و بهتر روی سطح لوله را می پوشاند.

تعویض لوله آب

در برخی از مواقع برای جلوگیری از نشتی آب تنها راهکار تعویض لوله می باشد. تعویض لوله در شرایطی توصیه میشود که محل ترکیدگی و شکستگی زیاد بوده و چسب قدرت کافی برای ممانعت از نفوذ آب را برای آن ندارد. در این صورت باید بخشی از دیوار یا کف و سقف ساختمان که نزدیک محل ترکیدگی می باشد را تخریب نموده و لوله را برش داده و آن را با لوله سالم تعویض کنید. بعد از تعویض لوله باید اتصالات را بسیار محکم کنید تا مجدد منجر به نشتی نشوند.

رفع نشتی آب با نوار فایبرگلاسرفع نشتی آب با نوار فایبرگلاس

جلوگیری از نشتی آب لوله توکار

در حالت کلی جلوگیری از نشتی آب لوله روکار بسیار آسان تر از توکار می باشد. چون دسترسی به لوله های توکار سخت بوده و باید بخش هایی از دیوار تخریب شوند. برای رفع نشتی لوله آب توکار ابتدا با دستگاه باید محل دقیق نشتی تشخیص داده شود. سپس همان بخش را تخریب کنید تا به لوله دسترسی پیدا نمایید. در این شرایط دو راهکار پیش رو خواهید داشت:

  • اگر نشتی آب جزئی می باشد، روی لوله را با چسب مخصوص بپوشانید. پس از 30 دقیقه چسب خشک شده و سپس بررسی کنید که آیا آب از لوله نشت می کند یا خیر؟
  • اگر بخش زیادی از لوله دچار ترکیدگی شده، اطراف لوله باید تخریب و ناحیه آسیب دیده برش داده شده و با لوله سالم جایگزین شود.
  • اگر نشتی ناچیز است، علاوه بر چسب، می توانید از نوار فایبرگلاس نیز استفاده کنید. ابتدا روی لوله چسب بزنید و سپس نوار فایبرگلاس را اطراف لوله بچرخانید.

رفع نشتی لوله آب فلزی

رفع نشتی لوله آب فلزی با پلاستیکی کمی متفاوت است و مواد قابل استفاده برای این منظور فرق دارد. برای جلوگیری از نشتی آب لوله فلزی می توانید روش های زیر را به کار ببرید:

  • محل نشتی آب روی لوله را به طور دقیق شناسایی کنید. سپس با جوشکاری می توان آن را بخش را ترمیم و از نشت آب جلوگیری کرد. البته این روش نیاز به رعایت اصول متعددی دارد، چون می تواند به جداره های داخلی آسیب وارد کند.
  • روی محل ترکیدگی و سوراخ لوله فلزی را می توان با گیره های مخصوص پوشاند. این گیره و واشرها قطر زیادی داشته و از بیرون آمدن آب از لوله جلوگیری می کنند. اما دقت داشته باشید که برای بخش های جوشکاری شده و دارای اتصالات و درز از این روش نمی توان استفاده کرد.

دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید

تشخیص ترکیدگی لوله آب

جلوگیری از یخ زدن لوله های آب

استفاده از نوار نشت گیر آب

مانند لوله های پلاستیکی، برای جلوگیری از نشت آب لوله های فلزی نیز می توان از نوار فایبرگلاس استفاده کرد. این نوارها را روی سطح آسیب دیده قرار داده و چندین مرتبه دور لوله بچرخانید تا کاملا محکم شود. دقت داشته باشید که برای لوله های آب فلزی که فشار در آنها بالا است، این روش نمی تواند کارایی کافی را داشته باشد.

علاوه براین، برای جلوگیری از نشتی آب در لوله ها فلزی از برخی از مواد مخصوص نیز استفاده میشود. این مواد که حالت مایع دارند، بعد از ورود به سیستم سیکل بسته، از درون لوله ها عبور کرده و تمام درزهای جزئی آنها را می پوشاند. این روش برای محیط های مسکونی کاربرد ندارد.

جلوگیری از نشتی آب با بالاترین کیفیت

تمام مواردی که در طول متن به آنها اشاره شد، نیاز به تخصص و مهارت و ابزار داشته و بدون آن خسارت های زیادی به ساختمان وارد خواهد شد. خدمات فنی آریا با سالها تجربه آماده ارائه روش های مختلف برای جلوگیری از نشتی آّب لوله های فلزی و پلاستیکی با بالاترین کیفیت می باشد. این خدمات در تهران توسط سرویس کاران حرفه ای در کمترین زمان انجام میشود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان خدمات فنی آریا تماس بگیرید. 
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
امتیاز کاربران برای این پست
ثبت امتیاز کاربران برای این پست :
با سپاس!امتیاز شما برای این پست
0 کامنت
نظر خودتان را ارسال کنید