روش های آب کردن و رفع یخ زدگی لوله
روش های آب کردن و رفع یخ زدگی لوله و آشنایی با آن مخصوصا در فصل سرد زمستان به شدت مورد نیاز می شود. وقتی دمای هوا به زیر صفر می رسد آب و اکثر مایعاتی که در فضای آزاد پخش شده اند، شروع به یخ زدن می کنند. اگر لوله آب یا شیر آب عایق بندی نشده در فضای بیرون از خانه وجود داشته باشد، آب درون آنها نیز یخ می زند و در صورت نیاز، آبی در دسترس شما نخواهد بود. در این شرایط باید چه تصمیمی بگیریم؟ با وب سایت خدمات فنی آریا همراه باشید تا نکات لازم برای آب کردن لوله یخ زده را با هم مرور کنیم.
یخ زدگی لوله های آب و راه های آب کردن آن
چرا لوله ها دچار یخ زدگی می شوند؟
علت یخ زدگی لوله ها چیزی جز کاهش دمای محیط به زیر صفر درجه نیست. این اتفاق برای لوله های عایق بندی نشده در فضای آزاد بیشتر محتمل است. لوله ای که یخ زده نه تنها ممکن است از میزان جریان آب بکاهد، بلکه حتی ممکن است به طور کامل باعث قطع شدن جریان آب شود.
یخ زدن لوله های آب البته موضوعی به همین سادگی نیست و ممکن است عواقب بدتری مثل ترکیدگی لوله آب را نیز به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است ابتدا لوله ها را عایق بندی کرده به نحوی از یخ زدگی آنها جلوگیری کنید و در صورت یخ زدگی بلافاصله اقدام به یخ زدایی نمایید.
روش های آب کردن و رفع یخ زدگی لوله
برای رفع یخ زدگی لوله آب باید چند مرحله را طی کنید. البته روش های مختلف آب کردن یخ لوله آب وجود دارد که ما آنها را با هم بررسی می کنیم. برای شروع بهتر است ابتدا از یخ زده بودن لوله ها مطمئن شوید. برای این کار شیرهای آب را باز کنید.
اگر آب با فشار بسیار پایین خارج شده و یا آبی از شیر خارج نشود احتمال یخ زدگی لوله های آب بالا می باشد. حالا باید به دنبال قسمتی از لوله باشید که دچار یخ زدگی شده است. اگر انسداد لوله در محلی باشد که به آن دسترسی راحتی دارید، رفع یخ آن ساده تر است.
لوله های یخ زده از هر جنسی که باشند معمولا در زمان یخ زدن افزایش حجم پیدا می کنند. شما می توانید علاوه بر بررسی ظاهری، دمای بخش های مختلف لوله ها را نیز با دماسنج بررسی کنید. طبیعتا بخش یخ زده دمای کمتری نسبت به سایر بخش های لوله دارد. البته این موارد برای لوله های روکار قابل بررسی است و برای لوله های توکار بهتر است از یک متخصص در این زمینه استفاده کنید.
رفع یخ زدگی لوله آب
مرحه اول در آب کردن یخ زدگی لوله ها
برای شروع بهتر است شیر اب را باز کنید. باز گذاشتن شیر آب خود به خود بخشی از فشار یخ درون لوله را کاهش می دهد. این موضوع باعث کاهش فشار شده و از ترکیدگی لوله های شما جلوگیری می کند. از طرف دیگر باز بودن شیر به محض آب شدن یخ داخل لوله باعث جریان پیدا کردن آب در لوله شده که خود این اتفاق نیز به ذوب شدن باقی مانده یخ ها کمک می کند. بهتر است هر دو شیر آب گرم و سرد را باز کنید.
مرحله دوم رفع یخ زدگی لوله آب
پس از باز کردن شیر آب باید نسبت به گرم کردن محل یخ زدگی لوله اقدام نمایید. این کار با روش های مختلفی قابل انجام است. برای مثال می توانید از حوله گرم شده استفاده کنید. برای استفاده از این روش چندین مرتبه باید حوله هایی را گرم کرده و روی محل یخ زدگی لوله قرار دهید. به جز این روش، راهکارهای دیگری نیز برای گرم کردن لوله وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از سشوار است. سشوار باید به طور متناوب بر لوله یخ زده باد گرم بدمد. البته این کار کمی زمان برتر از روش های دیگر است.
در صورتی که محل یخ زدگی لوله در فضایی سر بسته است، می توانید بخاری یا آتشی کنترل شده در محل (نه در تماس مستقیم با لوله) روشن کنید تا به مرور زمان و با گرم شدن محیط، یخ لوله ها باز شود. یک روش دیگر برای گرم کردن لوله های یخ زده و رفع یخ زدگی لوله های آب استفاده از نوارهای حرارتی موجود در بازار است. این نوارها را می توانید بر روی لوله ها نصب کرده و با اتصال آنها به پریز گرمای لازم برای باز کردن یخ لوله را بدست آورید.
فراموش نکنید که حرارت نباید به هیچ عنوان به شکل مستقیم با لوله تماس پیدا کند؛ چون ممکن است باعث ترکیدگی لوله شود. ضمنا توجه داشته باشید که باز کردن یخ لوله با آب داغ خطرناک، کم نتیجه و باعث هدر رفتن آب میشود.
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
مرحله سوم رفع یخ زدگی لوله آب
پس از باز شدن یخ لوله ها شیر آب را نبندید. فراموش نکنید که یخ درون لوله خود می تواند باعث یخ زدگی مجدد شود. بنابراین شیر آب را تا حدی باز نگه دارید و اجازه دهید اب جریان داشته باشد. سپس به دنبال بقیه لوله های یخ زده بروید و اقدامات لازم را برای رفع یخ زدگی آنها انجام دهید.
مراحل رفع یخ زدگی لوله آب
رفع یخ زدگی لوله های آب توکار
به طور کلی روش رفع یخ لوله های آب یخ زده با استفاده از گرمای مصنوعی انجام می شود. هر چند انجام این کار برای لوله های توکار کمی سخت تر به نظر می رسد. در مجموع به این منظور می توانید دیوار محل مورد نظر را گرم نگه دارید و زمان بدهید تا لوله گرما را از طریق دیوار دریافت کرده و یخ ها آب شوند. اما برای حفظ ایمنی بیشتر توصیه می شود برای آب کردن یخ زدگی لوله توکار از متخصصان در این زمینه استفاده کنید.
روش های جلوگیری از یخ زدگی لوله ها
علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد. بنابراین بهتر است قبل از اینکه هوا به اندازه کافی سرد شود برای جلوگیری از انجماد اب درون لوله ها برخی اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. برای مثال توصیه می شود دستورالعمل های زیر را عملی کنید:
- اگر قرار است در زمستان یا پاییز به سفر بروید، دمای خانه را بالای صفر نگه دارید و فلکه اصلی آب را ببندید.
- شب های بسیار سرد شیرهای اب را کامل نبندید و اجازه دهید کمی آب به صورت قطره چکانی از شیر خارج شود. برای جلوگیری از اسراف ظرفی زیر شیر گذاشته و پس از پر شدن برای مصارف مختلف از آب آن استفاده کنید.
- اما بهترین روش برای پیشگیری از یخ زدگی لوله ها، عایق کردن آنها است. بهتر است قبل از فرا رسیدن فصل سرما لوله های آبی که در فضای باز قرار دارند را با پشم شیشه، لاستیک فوم، پارچه و... عایق بندی کنید.