امتیاز کاربران برای این صفحه | امتیاز 3/9 از 5 (از 50 رای)
امتیاز شما :

فاصله چاه فاضلاب از پی ساختمان و عمق چاه

03 خرداد ، 1401
شرکت لوله بازکنی آریا
0 کامنت

فاصله چاه فاضلاب از پی ساختمان از جمله موضوعات مهمی است که در زمان ساخت ساختمان و حفر چاه باید مورد توجه قرار بگیرد. این فاصله باید توسط افراد متخصص و کاردان در زمینه حفر چاه تعیین شود. این موضوع ب حدی مهم است که در زمان معماری و کشیدن نقشه ساختمان باید مورد توجه قرار بگیرد و محل آن مشخص شود در غیر این صورت مممکن است با مشکلات مختلفی در آینده مواجه شوید. در این مطلب از سایت تخلیه چاه و لوله بازکنی آریا قصد داریم تا به توضیح در زمینه فاصله چاه از پی ساختمان و عمق چاه بپردازیم. با ما همراه باشید.

چاه

چاه

چرا به حفر چاه فاضلاب نیاز داریم؟

دلایل مختلفی برای حفر چاه فاضلاب وجود دارد اگر ساختمان جدید تاسیس شود نیاز به حفر چاه فاضلاب داریم. همچنین اگر چاه قبلی در ساختمان دچار مشکل شده باشد و مدام پر شود، باید با رعایت فاصله چاه فاضلاب از پی ساختمان، اقدام به حفر چاه جدید کرد. چاه فاضلاب به دلایل مختلفی حفاری می شود. یکی دیگر از دلایل نیزافزایش تولید فاضلاب و نیاز به افزودن یک چاه جدید است. در هر صورت چاه جدید باید با عمق مناسب و در فاصله مناسب از پی ساخته شود.

انواع چاه فاضلاب

انواع چاه فاضلاب

فاصله چاه فاضلاب از پی ساختمان چقدر است؟

چاه فاضلاب و محل حفر آن یکی از مهمترین کارها در مراحل ساخت ساختمان است. دلیل این حساسیت به احتمال ریزش آن در طول زمان، حساسیت های تخلیه چاه (تخلیه آسان و سریع) و همچنین مسایل بهداشتی بر می گردد. یک موضوع مهم دیگر در مورد محل حفر، نرسیدن رطوب فاضلاب به پی ساختمان است. همچنین چاه فاضلاب نباید در همسایگی چاه آب و دیوارهای اصلی ساختمان باشد. برای جلوگیری از ریزش، چاه باید حداقل در فاصله 3 متری از دیوار همسایه قرار بگیرد.
اگر این فاصله رعایت نشود، ممکن است باعث تخریب چاه و ایجاد خطراتی برای افراد، ساختمان و دیوارهای همسایه شود. چاه نباید در نزدیکی باغچه یا محل کاشت درخت و گیاهان باشد. این موضوع ممکن است در زمان های خاصی (مثل هنگام بارندگی) بسیار خطرناک باشد و موجب ریزش چاه شود. به طور کلی نمی توان فاصله چاه فاضلاب تا پی ساختمان و ستون ها را به شکل از پیش تعیین شده ای مشخص کرد. اما به هر شکل این فاصله باید قبل از معماری و در زمان طراحی تاسیسات ساختمان مورد توجه قرار گیرد.

پربازدیدترین مطالب ما را دنبال کنید!

محل حفر چاه فاضلاب جذبی چه مکانی باید باشد؟

بر اساس آنچه گفته شد فاصله چاه فاضلاب از پی ساخمان باید به شکل ایمنی توسط متخصصان تعیین شود. بهترین انتخاب ممکن مکانی هایی است که تردد در ان کمتر انجام می شود. چاه را باید نزدیک به لوله های فاضلاب عمومی و فاضلاب شهری ساخت تا اتصال آن برای خروج فاضلاب از چاه راحت تر انجام شود. اگر به دلیل محدودیت هایی چاه باید در قسمت های پرتردد خانه بنا شود، حتما روی چاه باید طوقه چینی شده و با دال بتنی پوشانیده شود. دال بتنی از وقوع حوادث تلخ در آینده برای افراد و ساختمان جلوگیری می کند. چاه فاضلاب در خانه ها و مکان هایی که دارای چاه آب هستند باید به میزان قابل توجهی فاصله داشته باشد تا آب آلوده نشود.

انواع چاه فاضلاب شامل چه مواردی است؟

انواع چاه های فاضلاب وجود دارند که به تناسب نیاز ساختمان و البته شرایط خاک و بستر زمین می توان از آن ها استفاده کرد. این چاه ها تفاوت هایی با هم دارند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

چاه جذبی

این روش برای ساخت چاه فاضلاب سنتی ترین و پر قدمت ترین نوع آن محسوب می شود. برای ساخت این نوع چاه به گودالی نیاز داریم که تا لایه های زیرین خاک حفر شده است. در کف چاه نیز باید به مقدار کافی خرده سنگ، ماسه  خاک وجود داشته باشد تا شرایط را در بستر برای جذب اب فاضلاب مهیا کند. فاصله چاه جذبی از پی ساختمان باید حتما مورد توجه قرار گیرد تا چاه و ساختمان در آینده به مشکل بر نخورند.

چاه مخزنی

این چاه از مصالح نفوذ ناپذیر ساخته می شود. هدف از ساخت این نوع چاه ها عدم نفوذ آب به سطح زمین است. معمولا چاه های مخزنی از بتن، پلی اتیلن یا مواد پلیمری ساخت می شود تا مانع عبور آب و نفوذ آن به بستر زمین شود. نکته منفی این نوع چاه ها پر شدن ان در دوره های زمانی است که در این صورت باید توسط تانکرهای مخصوص تخلیه چاه شوند. این نوع چاه ها را در زمین هایی که سطح اب زیر زمینی بالا بوده و یا بستر زمین نفوذ پذیری پایینی دارد اجرا می کنند. این نوع چاه به دو شکل یک بخشی و چند بخشی موجود هستند و طی مدت زمانی خاص به نگهداری و تعمیر نیاز دارند.

اصول چاه فاضلاب

اصول چاه فاضلاب

عمق چاه فاضلاب باید چقدر باشد؟

انداز عمق چاه فاضلاب نیز یکی از مسایل مهم برای حفر چاه محسوب می شود. اگر قصد حفر چاه جذبی را دارید باید علاوه بر فاصله مناسب چاه فاضلاب از پی ساختمان به عمق چا حفر شده نیز توجه داشته باشید. اگر چاه فاضلاب را فقط برای سرویس بهداشتی و حمام حفر می کنید، 2 الی 5 متر عمق برای آن کافی به نظر می رسد. اگر بستر محل حفر چاه قابلیت نفوذ پذیری پایینی دارد و سخت است، باید عمق چاه فاضلاب را 8 تا 10 متر در نظر بگیرید. در مناطقی که به دلیل ارتفاع بالای ابهای زیر زمینی نفوذ آب فاضلاب به لایه های زیرین ممکن نیست نیز می توان به جای افزایش عمق، طول و عرض چاه را زیاد کرد. 

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
امتیاز کاربران برای این پست
ثبت امتیاز کاربران برای این پست :
با سپاس!امتیاز شما برای این پست
0 کامنت
نظر خودتان را ارسال کنید